Usaglašene antikrizne mere

Bez autora
Jun 17 2013

Na sastanku vrha vladajuće koalicije, koji je u nedelju uveče trajao oko tri i po sata, dogovoreni su detalji antikriznih mera koji se tiču ušteda u budžetima ministarstava pojedinačno, uključujući nabavke, subvencije i investicije.To je uslov da se zvanično krene u rebalans budžeta koji bi Vlada trebalo da usvoji do kraja nedelje. Do tada se očekuje još usaglašavanja među ministarstvima.

Usaglašene antikrizne mereVrh vladajuće koalicije dogovorio je detalje antikriznih mera koji se tiču ušteda u budžetima ministarstava pojedinačno, uključujući nabavke, subvencije i investicije, saznaje RTS.

Na sastanku vrha vladajuće koalicije, koji je u nedelju uveče trajao oko tri i po sata, dogovoreni su detalji antikriznih mera koji se tiču ušteda u budžetima ministarstava pojedinačno, uključujući nabavke, subvencije i investicije, saznaje RTS.

To je uslov da se zvanično krene u rebalans budžeta koji bi Vlada trebalo da usvoji do kraja nedelje.

Do tada se očekuje još usaglašavanja među ministarstvima.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je juče, uoči sastanka, da se za nedelju ili dve može očekivati da rebalans budžeta bude u Skupštini Srbije.

Vučić je rekao i da štednji alternative nema i da, samim tim, merama vlade niko neće biti oštećen.

"Biće oštećena država ako ne štedi. Srbija ima ozbiljan problem u nedostatku privrednog rasta i fiskalnom deficitu i sada se radi na smanjenju rashodne strane budžeta, a da u narednom periodu mora da se podstakne privredna aktivnost", istakao je Vučić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik